Afbeelding poëzieweek

SMC Poëziewedstrijd 2022

Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon. (www.poezieweek.com)

De uitslag van de SMC-poëziewedstrijd 2022 is bekend. We willen toch even benadrukken dat het een moeilijke keuze was. We hebben gemerkt dat alle leerlingen vol enthousiasme in de pen gekropen zijn. Er werd diep nagedacht over ‘natuur’ in verschillende contexten. De leerlingen wikten en wogen hun woorden, kozen originele beelden, speelden met rijm en stijlfiguren. Kortom, we waren diep onder de indruk van de gedichten.

Jammer genoeg moet er in een wedstrijd een selectie gemaakt worden, en er kan uiteindelijk maar één winnaar zijn.

We bedanken graag alle juryleden: mevrouw De Smet, mevrouw Portier, meneer Bogaert, meneer De Gendt en mevrouw Huygens voor hun inspirerende feedback bij de gedichten!

We lichten op het einde van deze poëzieweek het volgende gedicht van Stiene Cherlet (3L1) voor jullie uit:

Hieronder is het volledige juryverslag van de SMC-poëziewedstrijd na te lezen. Neem gerust even de tijd om te genieten van het poëzietalent van onze leerlingen.

JURYVERSLAG SMC-POËZIEWEDSTRIJD 2022

Comments are closed.