Proclamatie 2ECO2a - 2MAW2a - 2B

Op 28 juni namen we afscheid van de leerlingen uit 2B, 2MAW2 en 2ECO2. Veel succes! Wij zijn trots op jullie!
 

2B op uitstap

De leerlingen van 2B gingen met hun klasbubbel op uitstap naar het industriemuseum in Gent. Ze zochten zich een weg in de geschiedenis van techniek en industrie en gingen zelf actief aan de slag in het textielatelier.

Leerlingenraad

Op 29 april vond onze 2e editie van de middagactiviteiten voor de eerstejaars plaats en wat was het weer een succes. Zeker voor herhaling vatbaar dus! 🐢💚

Onderzoekstweedaagse

De onderzoekstweedaagse van de wetenschappelijke richtingen in het zesde jaar dat is een beetje … koken, knutselen, testen, overleggen, proberen, waarnemen, meten, herbeginnen, zich verbazen, filmpjes maken,  analyseren, …

SMC Poëzie

Klik hier om het verslag met de uitslag en de gedichten te downloaden.

Proficiat aan iedereen die heeft geparticipeerd! 

SMC Lede leest

Deze morgen knetterde het haardvuur tijdens het leesuurtje in de online les Nederlands. #langzulllenwelezen #SMCledeleest #verspreidhetleesvirus

Unimath Mystery Adventure Games

Vorige week woensdag vonden de Unimath Mystery Adventure Games plaats, een wiskundig spel dat uitzonderlijk volledig digitaal plaats vond dit jaar. Voor onze school namen twee ploegen deel, eentje van 5LWi en eentje van 5WeWi.
We kregen dit mailtje van Hendrik Van Maldeghem (Prof. Wiskunde aan UGent), de organisator van het event:
“Nogmaals dank voor jullie enthousiaste deelname aan UniMath deze namiddag. Ziehier een samenvatting van jullie prestaties:
Jullie haalden op de kwisvragen een prachtige score van 64/74, waarbij liefst driemaal tweede meeste, wat dan nog eens 12 goudstukken opleverde. In het totaal dus 81 goudstukken verdiend, het derde meeste van alle ploegen. Dat leverde 36 punten op voor de raadsels, een fraaie derde plaats (de winnaar puurde 48 punten uit 84 goudstaven).
Een dikke proficiat voor je klas!”

Stad bouwen

Ruimtelijke ordening, groene zones… zijn geen ongekende begrippen voor 2EcO2 en 2MaW2.
In het vak project kropen ze in de huid van een potentiële inwoner en bouwden ze een stad waar iedereen zich in thuis voelt. De uitdaging was om alles in karton te bouwen. Ze zijn fier op het resultaat!

Voorleesweek

Voorlezen aan de leerlingen van @vlswonderster via livestream?
Kunnen we!

Techniek 1B

Ook in de examenperiode zetten we de veiligheidsmaatregelen voorop. We organiseren de examens van de eerste graad dan ook in klasbubbels. Om de nodige veilige, afstand te bewaren tussen de leerlingen maakten de leerlingen van 1B tijdens de les techniek prachtige tussenschotten. Bedankt! De examens voor de tweede en derde graad gaan door in grote zalen, waaronder de Bron en sporthal De Ommegang. Op die manier kunnen we ook daar de nodige afstand bewaren.

Teambuilding

Vandaag een belangrijke dag voor onze eerste jaar. TEAMBUILDING! We zijn de dag gestart met een gezond ontbijt. Er staan heel wat verschillende activiteiten op het programma. In samenwerking met de academie van Lede zijn er workshops beeld, drama en muziek. In en rond de sporthal hebben leerkrachten een sportief programma uitgewerkt met een fotozoektocht, levende stratego en nog veel meer. Tijdens de klasactiviteit besteden we extra aandacht aan het groepsgevoel en leren de klassenleraars aan hun leerlingen hoe we faalangst aanpakken hier op school. Wanneer de schoolbel gaat wacht er nog een lekkere verrassing. We sluiten de dag af met een spannend avondspel in en rond onze school.

Start teambuilding - Gezond ontbijt

De leerlingen van het eerste jaar hebben een fantastische start gehad met een lekker en gezond ontbijt!

Alpaca wandeling 1B

Vorig schooljaar wonnen de leerlingen van 1B met de tombola voor Rode Neuzendag een Alpacawandeling. Op 1 september was het eindelijk zover. Het was voor onze leerlingen van nu 2B een fijn weerzien met elkaar, leuke kennismaking met de klassenleraar en een fantastisch leuke ontmoeting met 4 lieve Alpaca’s. Hartelijk dank aan Frank en Mariet van Vadrouille om dit mogelijk te maken! Onze leerlingen hebben er erg van genoten!

Eerste schooldag 2020-2021

We wensen iedereen een fijne start van het schooljaar! We verwelkomen dit jaar maar liefst 246 eerstejaars.
We heten hen en alle andere leerlingen van harte welkom!