Proclamatie 2e jaars - 28 juni 2023

Proclamatie 6e jaars - 27 juni 2023

Projectweek B-stroom - juni 2023

📅Op het einde van ieder trimester sluiten onze leerlingen van de B-stroom de lesdagen af met een projectweek.

🗑️Deze keer werd voor het thema ‘STEM’ (1B) ‘Duurzaamheid’ (2B) gekozen. Dit thema kwam in al zijn facetten aan bod. Leerlingen gingen met een kano op het water om afval te zoeken en juist te sorteren, ze maakten een gepersonaliseerde foodwrap waarin ze hun lunchpakket kunnen meenemen, met bouwafval gingen ze creatief aan de slag om een muziekinstrument te maken en het einde van de week sloten ze af met het verwerken van restjes in de keuken.

👍🏻Een geslaagde en vooral leerrijke week voor onze leerlingen en begeleidende leerkrachten.

JEZ festival & Paarse Dag - 17 mei 2023

Op woensdag 17 mei, internationale dag tegen homo- en transfobie (IDAHOT), heeft onze leerlingenraad campagne Paars op onze school invulling gegeven. Personeelsleden en leerlingen verschenen die dag in verschillende tinten paars om verdraagzaamheid en solidariteit te promoten. De leerlingenraad verdeelden polsbandjes, infokranten van Paars, tattoos en stickers en hadden zelfs een make-upstand voorzien voor wie graag een kleurtje wou. Een geslaagde PAARS-dag dankzij hun engagement!

Naast de Paars-dag werd ook onze eerste editie van het JEZ-festival georganiseerd en het was meteen een schot in de roos!

Al onze leerlingen werden vanaf het 4de lesuur uitgenodigd op de speelplaats Nieuwstraat. De leerlingen kregen hier de kans om slechte gedachten van zich af te schrijven en in de vuurkorf te verbranden, deel te nemen aan een sportsessie of een sessie mindfulness. Daarnaast zorgden zowel leerlingen als leerkrachten voor een streepje muziek, want jawel, ook muziek draagt bij in ons mentale welbevinden.

Hieronder een overzicht van de gemaakte foto’s: 

Projectweek B-stroom - week van 13 tot 19 december 2022

In de B-stroom hebben de leerlingen geen examens, het trimester zal telkens afgesloten worden met een projectweek. Het doel van deze projecten is om de leerlingen te laten kennismaken met een gevarieerd beeld van de maatschappij in al haar facetten. Tijdens de projectweek wordt er een hele week gewerkt rond een bepaald thema. De leerlingen zullen hierbij dagelijks beoordeeld worden op vakgerichte en vakoverschrijdende doelen.

Hieronder alle foto’s van 1B en 2B tijdens hun projectweek:
 

Biotoopstudie - week van 3 en 10 oktober 2022

In de week van 3 en 10 oktober gingen onze eerstejaars op biotoopstudie in het Park van Mesen. Ze leerden sporen zoeken en trachtten er bomen te determineren. Verder leerden ze metingen doen: bodemtemperatuur, lichtsterkte, bodemhardheid en bodemvochtigheid werden gemeten.

 
Hieronder alle foto’s:
 

Sportdag - donderdag 29 september 2022

Op donderdag 29 september stond er voor onze leerlingen de jaarlijkse sportdag op het programma. De leerlingen werden op verschillende locaties verwacht en kregen er een uitgebreid aanbod aan sportieve activiteiten. 

 
Hieronder de sfeerbeelden per locatie.
 
1e jaar in Ninove en Pollare: 

2e jaar in Berlare (Nieuwdonk en Donkoeverpark): 

3e jaar in Affligem:

4e jaar in Aalst:

6e jaar in Poperinge: