Veiligheid-verkeer

Week van de Verkeersveiligheid

Deze week is het opnieuw de “Week van de Verkeersveiligheid”.

Jaarlijks sterven er nog steeds 90 fietsers in België! Alle aandacht dus voor onze leerlingen als zwakke weggebruiker om naar of van school te fietsen.

In de “Week van de Verkeersveiligheid” zal er controle zijn van het team Verkeersveiligheid: dragen van een helm, dragen van fluo vestje, testen van de remmen, branden van de lichten, enzovoort. Er wordt onze leerlingen ook gevraagd om van de fiets te stappen eens je voorbij de schoolpoort bent. Ook bij het verlaten van de school stapt men pas op de fiets aan de schoolpoort.

Kortom, een algemene check-up voor de veiligheid van onze leerlingen.

Op donderdag 27/10 is er de “Flashy Fluo wedstrijd”! Geen Fluo Friday dus, maar wel Donkere Donderdag. De leerlingen worden verwacht om naar school te komen met de meest fluo attributen (geen carnavalskledij) om zo kans te maken op een mooie klasprijs!

De werkgroep Verkeersveiligheid maakte ter gelegenheid van deze verkeersveilige week een filmpje om de gevaren en verkeersregels nog eens onder de aandacht te brengen van onze leerlingen. Het filmpje is hieronder te bekijken:

Comments are closed.