Insta1

Verkeersveilige week

Naar jaarlijkse gewoonte vond net voor de herfstvakantie onze ‘verkeersveilige week’ plaats. De klemtoon ligt steevast op veiligheid in het verkeer.

Maandag was er de controle van de fietsverlichting en de helm. Nu de donkere maanden eraan komen, willen we onze leerlingen nog eens wijzen op het belang van zichtbaarheid in het verkeer.

Met de verkeersbordendag op dinsdag willen we aandacht schenken aan de regels en afspraken die in het verkeer gelden. De circulatie in de school werd geregeld aan de hand van verschillende verkeersborden. Of leerlingen deze afspraken voldoende kenden, testten we woensdag via een quiz over de verkeersregels binnen onze eigen schoolomgeving. 16% van onze deelnemende leerlingen haalden een maximumscore. Onder hen werd per graad een winnaar uitgeloot. De gelukkigen die twee cinematickets in ontvangst mogen nemen zijn: Talin Abumousa (graad 1), Lieselot Bauters (graad 2) en Axelle De Rop (graad 3).

Met een ludieke fotoactie werd op donderdag het zebrapad in de spotlight gezet. Het afsluiten van de verkeersveilige week gebeurt traditiegetrouw met de ‘safe to school sounds’. Dansbare muziek die onze leerlingen verwarmt tijdens de koude herfstdagen.

Comments are closed.