Mensknap-zelfknap: Mindful@SCHooL

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die je helpt om positiever te zijn, beter met stress om te gaan, meer zelfvertrouwen te krijgen en krachtiger in het leven te staan. We stellen vast dat de stress bij leerlingen in hoge mate toeneemt in de aanloop naar een proefwerkenperiode. Onze school biedt een wetenschappelijk onderbouwde training aan. Deze is gratis en stelt leerlingen in staat om meer uit hun leven en studies te halen. Elke sessie start met een korte motiverende uitleg, nadien doen de leerlingen een oefening en vervolgens wisselen ze ervaringen uit. Ten slotte krijgen ze suggesties mee om thuis verder te kunnen oefenen. Leerlingen kunnen deze sessies vrijblijvend volgen.

Beweegknap: Circus@SCHooL - Sport@SCHooL

We stellen onze circusschool open op woensdagnamiddag na school en op vrijdagnamiddag na school voor onze jongste leerlingen. In de vakantie organiseren we circuskampen. Dan nemen onze leerlingen de rol op van animator voor kinderen van de naburige lagere scholen. 

Onder de middag is er ook de mogelijkheid om naar harte lust voetbal en basket te spelen.

Muziekknap: Muziek@SCHooL

Alle leerlingen zijn welkom in music@school. Er is een zanggroep voor beginners en gevorderden. Geregeld organiseren we ook een vrij podium om leerlingen te laten schitteren

Beeldknap: Crea@SCHooL

In crea@school nodigen we de leerlingen met knutselkriebels tijdens een aantal sessies in de middagpauze uit om zich creatief uit te pluizen. 

Beweegknap: Dans@SCHooL & Sport@SCHooL

Tijdens een aantal sessies leren we de leerlingen een aantal hippe danspasjes en leuke moves aan. 

Natuurknap: MOS@SCHooL

We organiseren een aantal activiteiten samen met natuurknappe leerlingen zoals bv. de dikketruiendag. 

Rekenknap: ICT@SCHooL

Onze school is enorm gedreven in STEM en IT-projecten.