Flyer opendeur (zonder qr-code)

Opendeurdag en start inschrijvingen

Op zaterdag 12 maart 2022 organiseren wij onze jaarlijkse opendeurdag.

Vanaf dit moment zal het voor nieuwe leerlingen ook mogelijk zijn om zich in te schrijven op onze school.

Wij kijken er naar uit jullie te ontmoeten op onze opendeurdag.

De Catharinisten Aalst

Poëziewedstrijd vijfdejaars

Onze vijfdes namen deel aan een poëziewedstrijd, georganiseerd door de rederijkersvereniging “De Catharinisten” uit Aalst. De opdracht: schrijf een gedicht volgens een vaste structuur (zoals een naamdicht, kreeftdicht, rondeel, refrein,…) rond het thema “Amor Vincit”.
Onze vijfdes kropen in hun dichterlijke pen en deden dat met verve, want maar liefst 3 leerlingen behaalden de top 10! Juniper Van Huyck ging zelfs met de hoofdprijs lopen! Proficiat Louise Vanwingene, Ben Meert en Juniper Van Huyck, wij zijn ontzettend trots op jullie!
uitstap

Uitstappendag

Op vrijdag 6 mei was er ons jaarlijkse uitstappendag. Dit jaar stonden volgende steden op de planning:
👉 2e jaar: Tongeren en Ieper (een blik achter de schermen bij Jules De Strooper en Bellewaerde)
👉 3e jaar: Antwerpen
👉 4e jaar: meerdaagse uitstap naar Parijs
👉 5e jaar: Keulen
👉 6e jaar: Brussel.
Onze eerstejaars bleven op het SMC voor de belevingsdag ‘Heart Times’ ❣️
Iedereen had ongetwijfeld een leuke en leerrijke dag 😎
moev

MOEV Provinciaal kampioenschap atletiek

Afgelopen woensdag (4 mei) ging in het Putbosstadion te Oordegem het provinciaal kampioenschap atletiek door, een organisatie van MOEV. Enkele van onze leerlingen verdedigden de eer van onze school.

Enkele prestaties willen we jullie alvast niet onthouden:

  • Lowie de Meyer liep een 100m en deed mee aan kogelstoten. Hij leverde een topprestatie en gooide maar liefst 8m94 bij zijn 2e worp.
  • Lotje Van Damme en Floor Smet gingen voor beide springnummers namelijk hoog- en verspringen. Floor haalde met haar hoogspringen de derde plaats.
  • Anouk De Smet wipte met haar sierlijke lange benen over 1m48. Ze sprong naar de eerste plaats en haalde hierbij een persoonlijke record.
  • Loes De Meyer gooide met de kogel 9.09m maar kon hierbij haar persoonlijk record van 10.05m niet verbeteren.
  • Stef Ruyssinck zette een prachtprestatie neer tijdens de 100m sprint, hij verscherpte weer eens zijn persoonlijk record naar 12.18sec.
  • Het estafette team van Kaat, Nora, Fran en Lotje presteerde zo goed dat ze de bronzen medaille binnen haalde.

Wie graag nog eens alle resultaten nakijkt, verwijzen we door naar volgende website: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/36691/all/

Dankjewel aan alle deelnemende atleten voor hun goede moed en inzet voor de school!

banner jaarthema

Vastenvoettocht – vredeswandeling

KLEURRIJK VERBONDEN!!

Het is een goede traditie op het SMC om voor de paasvakantie een ‘vastenvoettocht’ te doen. Een wandeling doorheen Lede die ons doet nadenken over de weg naar Pasen: beproeving, dood, nieuw leven in solidariteit met mensen in armoede. We zijn heel blij dat na twee jaar COVID we dit initiatief opnieuw kunnen opnemen op vrijdag 1 april.

Deze weken kunnen we echter niet voorbij aan de conflictsituatie in Oekraïne, en ruimer blijft het onrustig in Israël-Palestina, Syrië en zovele andere plaatsen in de wereld. Deze kleine en grote oorlogen druisen in tegen ons jaarthema op school: KLEURRIJK VERBONDEN, en dus de hoogste tijd om in actie te komen.

De vastenvoettocht is door WESP (Werkgroep Schoolpastoraal) omgedoopt in een vredeswandeling waar we als school kleurrijk verbonden een signaal willen geven aan de wereld: tijd voor vrede!

Tijdens de middagpauze eten is er de sobere maaltijd. . De opbrengst van het sober maal wordt integraal overgemaakt op het vredesconsortium 12-12 ten behoeve van de slachtoffers in het Oekraïens conflict. Met deze fondsen worden hulpprogramma’s opgezet op het vlak van dringende gezondheidszorg, voeding, watervoorziening, hygiëne, onderwijs, psychosociale begeleiding en bescherming.

Nadien vertrekken we doorheen Lede voor onze kleurrijke tocht.

We willen met het SMC een baken van vrede zijn!

We wensen hierbij alle leerlingen ook een fijne paasvakantie!

20220318_093751

Lessen lichamelijke opvoeding voor de zesdejaars

Naast de traditionele sporten proberen we onze zesdejaars enkele niet alledaagse sport disciplines aan te bieden. In de afgelopen periode hebben ze mogen kennismaken met de nobele schermsport en werden ze ondergedompeld in de G-sport en seniorensport. Ze maakten kennis met o.a. krukkenvoetbal, torbal, curvebal en wandelvoetbal.
IMG_3215

Heropstart middagactiviteiten

Begin deze week werd voor de tweede en de derde graad de onderlinge voetbalcompetitie terug opgestart. Het enthousiasme op en naast het terrein was enorm.
Het voetbalveld aan de Nieuwstraat werd als het ware een kolkende arena waarin de leerlingen (jongens en meisjes) het beste van zichzelf gaven, geleid onder het deskundige oog van onze scheidsrechters.

Hieronder alvast enkele sfeerbeelden van de wedstrijden deze week:

Ook op de speelplaats aan de Bellaertstraat werd na de vakantie de “Freaky Friyay” terug opgestart. Tijdens dit initiatief kunnen wekelijks enkele klassen liedjes aanvragen bij de verantwoordelijke leerkrachten, die hiervan dan een playlist aanmaken. Enige voorwaarde die hieraan verbonden is, is dat leerlingen hun GSM-toestel tijdens het afspelen van de muziek in hun broekzak laten.

agristo-nv-1600x785

4 Economie op uitstap naar Agristo

Deze week maakten de leerlingen uit 4 Economie in het kader van de lessen internationale handel een boeiende en leerrijke uitstap naar de grootste frietjesfabriek uit Europa, nl. Agristo. We maakten er kennis met het productieproces en het handelsbeleid van een van de grootste diepvriesproducenten ter wereld. Hartelijk dank voor het warme ontvangst en de lekkere frietjes.
wikifinlab_logo_web

1T naar The Wikifin Lab

De leerlingen van 1T gingen gisteren op uitstap naar The Wikifin Lab in Brussel.
Met de trein naar Brussel Centraal, de weg zoeken met behulp van Google Maps en een interactieve namiddag in het lab, zorgden voor een leerrijke buitenschoolse dag!
Meer van dat!

Reminder opendeur (1)

Succesvolle opendeurdag!

Na de digitale opendeurdag van vorig jaar mochten we iedereen dit jaar opnieuw verwelkomen op onze school. De organisatie van de opendeur was nog niet zoals voor COVID-19, waarbij tal van activiteiten georganiseerd werden. Dit jaar schotelden we geïnteresseerden een georganiseerde rondleiding voor doorheen de school waarbij de vakleerkrachten hun eigen vak voorstelden aan het publiek.

Geïnteresseerden zakten in grote getale af om onze school beter te leren kennen en hun zoon/dochter in te schrijven, waardoor we kunnen spreken van een succesvolle opendeurdag.

Hieronder vinden jullie alvast enkele sfeerfoto’s van onze opendeurdag.

proefjes

Proefjes Wetenschappen (opendeurdag 2022)

Heeft je dochter of zoon op de opendeurdag van 12 maart in het wetenschapslokaal proefjes of onderzoekjes gezien die zij of hij opnieuw wil uitproberen, dan vind je hier de werkplannen van de proefjes of onderzoekjes. Veel succes – VAKGROEP WETENSCHAPPEN

opendeurdag 2022 - Voortplanting bij planten
opendeurdag 2022 - factoren die de FS beïnvloeden
opendeurdag - practicum fotosynthese - invloed van licht - temp - door de vorming van gasbelletjes