Flyer opendeur (zonder qr-code)

Opendeurdag en start inschrijvingen

Op zaterdag 12 maart 2022 organiseren wij onze jaarlijkse opendeurdag.

Vanaf dit moment zal het voor nieuwe leerlingen ook mogelijk zijn om zich in te schrijven op onze school.

Wij kijken er naar uit jullie te ontmoeten op onze opendeurdag.

WhatsApp Image 2024-03-22 at 19.59.47

Projectweek B-stroom – maart 2024

1B dompelde zich de afgelopen projectweek onder in het thema Mobiliteit 🚗. Ze verkenden de schoolomgeving te voet 🚶🏽en met de fiets 🚲, in het Nederlands én het Frans 🇫🇷, leerden alles over fietsonderhoud 🔧, verkenden de wereld van het treinverkeer vroeger 🚂 en nu 🚆 in Train World en sloten af met een frisse duik in het zwembad 🏊🏼‍♂️.
De leerlingen van 2B gaven deze week het beste van zichzelf tijdens hun projectweek “Aan het werk!” 💪 en werden ondergedompeld in de wereld van de beroepen. 👷🧑‍🌾🧑‍🔧🧑‍🍳🧑‍🚒
Een bezoek aan het beroepenhuis in Gent en het SJI in Wetteren, leren solliciteren… Met als hoogtepunt twee dagen stage! Algemene bouwwerken, electriciteit, garage, tuinonderhoud, landbouw, bejaardenzorg, keuken, kinderzorg… Onze leerlingen waren overal te vinden! We mogen spreken van een topweek! 👌
Website

Opendeurdag 2024

Ondanks het ongunstige weer afgelopen weekend mogen we met trots terugblikken op een geslaagde opendeurdag. We willen graag al de collega’s bedanken voor hun harde werk en toewijding om deze dag tot een succes te maken.

De positieve commentaren die we mochten ontvangen over de school en de sfeer tijdens onze opendeurdag hebben ons hart verwarmd. Het is geweldig om te horen dat onze inspanningen gewaardeerd worden en dat bezoekers een positieve ervaring hebben gehad.

De dag konden we afsluiten met Matutina Melodies, een prachtig samenspel van muziek, woord en beeld. Het was genieten van de vele talenten van onze leerlingen.

Hartelijk dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze dag en aan alle bezoekers die de moeite hebben genomen om langs te komen.

Alle foto’s zijn terug te vinden via “School leeft!“.

WhatsApp Image 2024-02-21 at 09.30.49

Inleefdag voor de basisscholen

We mochten op woensdag 21 februari in de voormiddag 370 enthousiaste  leerlingen uit het zesde leerjaar verwelkomen. In de namiddag kwamen er 40 leerlingen langs om kennis te maken met onze school. Fijn om al deze enthousiastelingen te leren kennen.

Hieronder enkele beelden uit de les natuurwetenschappen:

1f6dde7b-a710-48b8-9ddd-417b1b7235d7

Taartenverkoop – 31 januari

Op woensdag 31 januari organiseren wij onze jaarlijkse taartenverkoop. Met de opbrengst geven we onze meest kwetsbare leerlingen een duwtje in de rug.
Interesse in één van deze lekkernijen?
👉 Bestellen kan t.e.m. 24 januari via de leerlingen en personeelsleden
👉 10€ voor een taart
☎ Meer info? Contacteer ons gerust via mail of telefoon
Schermafbeelding 2024-01-30 092817

Engels magazine

Voor de klasgroepen 2LB en 2LC was het nog te lang wachten op onze eigen Koerier. Daarom beslisten ze tijdens het eerste trimester zelf een magazine te maken. Dit in het Engels! We wensen jullie veel leesplezier.

SMCMAGAZINE
IMG_7524

2B op bezoek in Mariagaard

Een studiekeuze maak je best doordacht en dus gingen de leerlingen van 2B deze week op bezoek in Mariagaard. Ze konden er proeven (pun intended 😉) van het studiedomein Voeding en horeca. Met een beetje hulp in de keuken bereidden ze een mocktail, vegetarische lasagne én een dessertje met bladerdeeg. Wat een leerrijke en smakelijke dag!

og-image-rsl

Vijfdes naar musical Red Star Line

Op vrijdag 17 november trokken onze vijfdejaars op uitstap naar het Studio 100 – theater in Puurs.

Ze volgden hier, in het kader van de vakken geschiedenis en esthetica, de musical Red Star Line.

Hieronder enkele reacties van leerlingen:

“Ik vond het mooi hoe je zag dat de persoonlijkheidskenmerken opeens switchten vanaf je in Amerika terechtkwam. Dit gaf je echt een ‘realitycheck’ van hoe het er toen aan toe ging. Rijken waren hebzuchtig en egoïstisch terwijl armen enkel het beste voorhebben met de mens. Ook hoe werd afgebeeld dat ook rijken het niet altijd makkelijk hebben was enorm boeiend en het liefdesverhaal geeft de musical toch een extra touch. Daarom vind ik het een heel leuke uitstap voor onder andere het vak geschiedenis, niet alleen omdat ik zelf heel geïnteresseerd ben in musicals, maar ook omdat het je echt een levendige manier geeft om gebeurtenissen te tonen en dit komt natuurlijk op een andere manier binnen dan tijdens de les.”

(Lenne, 5HW)

“Wat mij bijbleef was dat de Red Star Line een belangrijke rol speelde in de migratiegeschiedenis.
Het was gek om te zien hoeveel mensen eigenlijk hun leven waagden op de hoop dat ze een beter leven zouden vinden aan de andere kant van de wereld.

Wat mij ook opviel en is bijgebleven was de diversiteit van de passagiers. Het was fijn om te zien hoe mensen van verschillende culturen, achtergronden en verschillende nationaliteiten samenkwamen op de schepen van de Red Star Line. Deze diversiteit maakte de reis nog interessanter en liet mij zien hoe migratie wereldwijd is.

Ook de verhalen van de passagiers ontroerden mij, het vertelde persoonlijke verhalen van de passagiers. Ik ging helemaal op in het verhaal van de Red Star Line en leefde echt mee met wat mensen in die tijd meemaakten.
Het ws fijn om de lessen geschiedenis eens ‘levend’ te zien in plaats van alleen maar de les. Hierdoor heb ik ook zaken geleerd over de migratiegeschiedenis. Nu begrijp ik ook meer hoe migratie de wereld beïnvloed.”

(Febe, 5HW)
386443015_331709659506089_7095234044731188951_n

Gezond ontbijt – graad 1

10 november 2023: gezond ontbijten op school!

Tijdens de lessen mens en samenleving in graad 1, leerden de leerlingen dat gezonde voeding een belangrijk element is om ‘gezond te leven’.

Om dit nog meer in de kijker te zetten, organiseerde de vakgroep, met medewerking van de ouderraad en directie, een gezond ontbijt in de refter. De leerlingen konden genieten van een gevarieerd en lekker aanbod. Het initiatief werd ontzettend gesmaakt! 😊

Hier een paar sfeerbeelden…

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-07 om 16.58.36_0e607355

Uitstap Namen – tweedejaars

Op maandag 6 en dinsdag 7 november brachten onze leerlingen van het tweede jaar een bezoek aan het Institut Saint-Louis in Namen om hun correspondenten voor de eerste keer te ontmoeten. Ze haalden hun beste Frans boven, leerden hun correspondenten beter kennen tijdens de quiz en het stadsspel in Namen en ’s middags wandelden ze de Citadel op om er aan het amfitheater te picknicken.

We zetten onze correspondentie per brief verder en zien elkaar terug in Gent op donderdag 23 en vrijdag 24 mei.