DSC_0710

Benefietwedstrijd voor het goede doel

Op woensdag 25 mei organiseerde het Stella Matutina-college Lede een benefiet-voetbalwedstrijd voor het goede doel. Na de coronapandemie was het moment gekomen om terug een gevoel van warmte en samenhorigheid te creëren en hierbij twee instanties te steunen. De keuze viel dit jaar op enerzijds Welzijnsschakel Lede en anderzijds op Oye Lena, een onderwijsproject in Peru waar mevr. Decelle volgend jaar een helpende hand zal bieden.

Een selectie van leerlingen uit het 6e jaar nam het op tegen hun jarenlange “rivalen”, de leerkrachten. Ondanks de aanmoedigingen van de ongeveer 940 medeleerlingen, die voor een ongelooflijke sfeer zorgden, moesten de leerlingen toch het onderspit delven tegen het ervaringrijke leerkrachtenteam. 4-2 werd de eindstand van deze benefietmatch.

Voor aanvang van deze benefietwedstrijd werd een pronostiek georganiseerd waarbij leerlingen de uitslag en het tijdstip van het eerste doelpunt konden voorspellen. De inzet van de pronostiekwedstrijd waren o.m. gesigneerde shirts van Oliver Naesen, Greg Van Avermaet en Tom Van Asbroeck. Hiernaast werd tijdens de wedstrijd ook een hotdog- en drankverkoop georganiseerd, wat de totale opbrengst op €2035,00 bracht. De opbrengst wordt verdeeld over beide instanties.

Comments are closed.