STEM

We richten in alle jaren STEM-onderwijs in. STEM staat voor Science Technologie Engineering Mathematics

Sinds een aantal jaren staan er in de bedrijfswereld heel wat vacatures open waarin wetenschappen, techniek, engineering en wiskunde een belangrijke rol spelen. Surf naar www.jobat.be en je zal merken dat Vlaanderen heel wat ingenieurs, informatici en technici nodig heeft.

Zie je het logo in één van onze tabellen staan, dan krijg je in deze lessenreeksen STEM-onderwijs.

Je krijgt geen extra uren wetenschappen, wiskunde of practica. Het zijn ook helemaal geen knutselactiviteiten. We gaan wel creatief en vernieuwend aan de slag waarmee we je logisch denken en probleemoplossend talent willen versterken. Zo ga je in een aantal modules op zoek naar het hoe en het waarom van wiskunde, wetenschap, techniek en ICT. Je observeert, je voert een aantal taken en onderzoekjes uit, je analyseert, je rapporteert en je denkt over je resultaat na. Je zal merken dat er naast de theoretische lessen een hele STEM-wereld voor je opengaat.

Op het einde van het tweede, het vierde en het zesde middelbaar moet je een nieuwe studierichting kiezen. Heb je passie voor STEM, dan is een STEM-richting echt iets voor jou. Voor onze STEM-projecten werken we ook samen met bijvoorbeeld hogescholen of universiteiten.

Benieuwd? Surf dan even naar www.techniekacademie.be of www.stemacademie.be.

STEM-onderwijs is niet enkel voor het secundair onderwijs. Vanaf de kleuterschool kan je je interesse voor STEM aanwakkeren. Kleuter- en lagere scholen die voor STEM-onderwijs kiezen, zien enthousiaste jongeren die op zoek gaan naar hun talenten. Ook in de VS, Europa en Azië zet men in op STEM-onderwijs.

In de eerste Moderne kan je in de uren “Project” kiezen voor muziek, creativiteit, sociale vaardigheden, expressie, programmeren… We integreren ook STEM in de verschillende modules.

In het tweede jaar bieden we de Latijnse een extra lesuur aan voor STEM. Voor de Moderne is dit opgenomen in het vak wetenschappelijk werk.

Vanaf het derde jaar hebben de leerlingen in de wetenschappelijke en wiskundige richtingen een aantal STEM-modules.

Is STEM niet echt iets voor jou? Heb je een groter talent voor talen, economie of humane wetenschappen? Dan kan je op onze school een aantal richtingen volgen dat jouw talent zeker zal aanspreken.