Mobiliteit

Eigen busvevoerMet onze schoolbussen rijden we in Bavegem, Bruinbeke, Erpe, Erondegem, Letterhoutem, Papegem, Schoonaarde, Serskamp, Sint-Lievens-Houtem, Uitbergen, Vlekkem, Vlierzele en Wichelen.

Het SMC heeft 3 eigen schoolbussen. Wij garanderen een comfortabele trip, heen en terug naar huis of naar één van de verzamelpunten. Er zijn enkel zitplaatsen. Veilig, snel en goedkoop. Alle info op 053 80 16 56

U krijgt een exact tijdsschema net voor de start van het schooljaar.

Kostprijs: Er zijn enkel jaarabonnementen te krijgen. Kostprijs 200 euro.

De trein

Lijn 50


Het station ligt op 10 minuten wandelafstand van de school.


De LijnOp het grondgebied van Lede is er gratis busvervoer met de bussen van De Lijn. Haal in de bibliotheek of het gemeentehuis een gratis tienrittenkaart. Je betaalt enkel een waarborg van 5,00 EUR. Een volle kaart kan je dan gratis inruilen voor een nieuwe. Indien je kiest voor het jongerenabonnement van De Lijn (Buzzy-pass), dan betaalt het gemeentebestuur je 50% terug, een besparing van ongeveer 85 euro.


U woont in Uitbergen of Wichelen? Dan heeft u de mogelijkheid om op een comfortabele manier met de bussen van De Lijn naar Lede te rijden via lijn 98. Deze stopt aan de schoolingang van de Nieuwstraat. Veilig en snel!


Vanuit Aalst via Hofstade gaat het met lijn 58 naar de kerk van Lede. Waarom zou u nog in de file willen staan?


U woont in Wetteren, Serskamp, Wanzele of Lede? Lijn 58 bedient het centrum van Lede. Afstappen aan het station. U wandelt binnen 10 minuten de schoolpoort binnen aan de Nieuwstraat. Gegarandeerd snel, comfortabel en veilig!


U woont in Wetteren, Massemen, Oordegem, Smetlede of Impe? Dan is er bus 59 van Wetteren naar Aalst.


U vindt de dienstregelling op www.delijn.be of volledig uitgewerkt in onze onthaalbrochure.


Er is ook een belbus op het grondgebied van Lede - Erpe-Mere. De achteringang van onze school ligt aan de halte 'Kleine Ommegangweg'.

U kan bellen op weekdagen van 6 tot 20u en zaterdagen van 7u tot 20u. Op zon- en feestdagen van 7u tot 13.30u. Ze geven er u graag alle info!


Het gebruik van de belbus is heel eenvoudig en reeds een groot succes voor leerlingen in andere regio's zoals Gent, Oudenaarde en Ronse.


Hoeveel kost de belbus? Indien zoon / dochter af en toe de belbus wil nemen, dan gebruikt u best een Lijnkaart. Voor dagelijks gebruik is de BuzzyPass ideaal! Prijzen staan op www.delijn.be of in onze onthaalbrochure.