Mada@SCHooL


Madagaskarproject

Een samenwerking en verbroedering tussen het Stella-Matutinacollege in Lede, BelgiŽ en het Lyceum in Ambohitrimanjaka, Madagaskar

Voor een solidariteitsgevoel Noord-Zuid bij leerlingen en leerkrachten en een wederzijdse bewustwording via persoonlijke contacten.


Werking op drie domeinen

1 Uitwisseling van praktijkervaringen tussen leerkrachten
- leerkrachten van het SMC Lede en de scholen in de regio van de hoofdstad Antananarivo, met het Lycťe te Ambohitrimanjaka als officiŽle partnerschool.
- Persoonlijke contacten die zorgen voor een sterke band en een open blik op elkaars wereld.

2 Sensibilisering van leerlingen
- door regelmatige briefwisseling in de lessen Frans met een correspondent van de partnerschool.
- door kennismakingsactiviteiten op de partnerschapsdag en in de lessen.
- door deelname aan de sobere maaltijd, en de verkoop van Malagassische producten.

3 MateriŽle ondersteuning
- in het kader van de lespraktijken in de partnerschool.


Circus@SCHooLPeter Verleysen, leerkracht Lichamelijke Opvoeding en Natuurwetenschappen op onze school, richt jaarlijks circuslessen in voor alle liefhebbers. Zin om kunstjes te leren en ze nadien te tonen op onze opendeurdag voor groot publiek? Dan ben je aan het juiste adres!

Mindful@SCHooLEn waarom niet deelnemen aan mindful@school. Onder de middag richten we onze kapel in waar je ademhalings- en relaxatieoefeningen kan doen onder begeleiding van onze graadcoŲrdinator, Marianne Van Den Berghe. Misschien lijkt het je wat vreemd in het begin. Je zal zien dat je 's namiddags rustiger en ontspannen bent.

MOS@SCHooLIn november 2002 heeft onze school het 1ste Groene Schoollogo behaald. De MOS-leerlingen mochten het logo in ontvangst nemen van de toenmalige Minister van Leefmilieu, Vera Dua. In oktober 2004 hebben onze leerlingen het 2de Groene Schoollogo in handen gekregen op de officiŽle uitreiking in het Provinciehuis in Gent. In het najaar van 2006 hebben we het het 3de Groene Schoollogo verdiend. Alle logo's blinken aan het onthaal. September 2012 was de kers op de taart. We hebben toen de Europese Groene Vlag in ontvangst mogen nemen uit handen van minister Joke Schauvliege. Dat alles dankzij de schitterende inzet van onze leerlingen, personeelsleden en ouders.